Unde poți face o osteodensitometrie cu bilet de trimitere în București

Una dintre cele mai comune probleme de sănătate cu care se confruntă persoanele de vârstă mijlocie și înaintată este osteoporoza. Această afecțiune se manifestă prin slăbirea oaselor, ceea ce crește riscul de fracturi. O modalitate eficientă de a diagnostica osteoporoza este osteodensitometria, o procedură simplă și neinvazivă care măsoară densitatea minerală a oaselor.

Ce este osteodensitometria?

Osteodensitometria este o procedură care utilizează tehnologie cu raze X de joasă intensitate pentru a măsura densitatea minerală a oaselor. Această procedură este cunoscută și sub denumirea de scanare DEXA (Dual Energy X-ray Absorptiometry). Este cea mai precisă metodă disponibilă pentru diagnosticarea osteoporozei, permițând medicilor să detecteze scăderea densității osoase în stadii incipiente și să prescrie tratamente eficiente.

Când se recomandă pacienților osteorensitometria DEXA?

Osteodensitometria DEXA este recomandată pacienților cu risc crescut de osteoporoză, incluzând femeile în postmenopauză, persoanele care au avut o fractură recentă fără o cauză evidentă, cei cu un stil de viață sedentar sau care consumă alcool în exces. De asemenea, această procedură este indicată și pentru persoanele care iau medicamente care pot afecta densitatea osoasă, cum ar fi corticosteroizii.

Ce este biletul de trimitere?

Biletul de trimitere este un document medical care este emis de către medicul de familie sau de către un medic specialist, care recomandă un anumit tratament sau investigație medicală, cu ajutorul căruia pacienții pot beneficia de decontare parțială sau integrală din partea sistemului de sănătate român. 

Cum poți obține bilet de trimitere?

Pentru a obține un bilet de trimitere este necesară o consultație cu medicul de familie sau cu un medic specialist. În funcție de simptomele și istoricul medical al pacientului, medicul poate decide să elibereze un bilet de trimitere pentru osteodensitometrie.

Osteodensitomtrie cu bilet de trimitere in București

Există mai multe locuri unde puteți face o osteodensitometrie cu bilet de trimitere în București.

La MedicalES oferim pacienților posibilitatea de a accesa o gamă largă de servicii decontate, inclusiv osteodensitometrie. Tehnologia de ultimă generație pe care o folosim și echipa medicală experimentată, formată din profesioniști foarte bine pregătiți și dedicați total pacientului, ne ajută să oferim servicii de calitate, orientate către pacienți.

Dorința noastră este de a ne perfecționa continuu pentru a oferi pacientului un diagnostic corect, de aceea vom investi în continuare în aparatura de top, în pregătirea permanentă a personalului nostru și într-un ambient care să îl ajute pe pacient să depășească orice temeri în legatură cu investigațiile.

Dacă aveți un bilet de trimitere pentru o osteodensitometrie, vă puteți programa folosind formularul de programări online accesibil aici, sau la una dintre modalitățile de contact prezente în pagina https://medicales.ro/contact/.