ECOGRAFIE

Ecografie

Ecografia (ultrasonografia) este o tehnică de explorare imagistică, tot mai răspândită, fără de care astăzi diagnosticul multor afecțiuni medicale și chirurgicale este de neconceput. Este o metodă de diagnostic ”în timp real” bazată pe transmiterea diferențiată a ultrasunetelor prin diverse tipuri de țesut. Tehnica ecografică este neinvazivă pentru organismul uman, prin urmare este repetabilă de câte ori este nevoie în monitorizarea unui pacient și a devenit un instrument extrem de util pentru medicul clinician.Ecografia se poate efectua la nivelul tutoror organelor parenchimatoase, nu necesită o pregătire specială din partea pacientului, făcând posibil un diagnostic de mare acuratețe întro largă ”paletă” de afecțiuni. Echipamentele moderne ultrasonografice, chiar dacă sunt destul de costisitoare, permit ca explorarea ecografică să fie una dintre cele mai accesibile, sigure și rapide investigații.
Ecografia

Echipamentele General Electric aflate în dotarea centrelor MedicalES permit efectuarea de explorări ecografice complexe la nivelul a numeroase segmente anatomice:

 • ecografia abdominală – explorarea standard de elecție în patologia hepatică, biliară, renală, pancreatitei sau a sferei genitale –
 • utilizând transductori convecși sau transductorul special pentru ecografia endocavitară
  utilizând transductorul liniar se pot explora tiroida, glanda mamară, putându-se efectua ecografia de părți moi, precum și ecografia vasculară (a vaselor gâtului și a vaselor periferice ) utilizând tehnicile power Doppler și Doppler color
 • explorarea ultrasonografică în sarcină a atins un nivel de acuratețe inimaginabil până în urmă cu câțiva ani. Tehnicile 3D/4D care utilizează un tip special de transductor aflat în dotarea echipamentelor noastre permit pe de o parte, urmărirea sarcinii de la vârste mici, identificarea precoce a anumitor malformații fetale, iar pe de altă parte, relevarea unor detalii morfologice în timp real încât practic părinții ”își cunosc” fătul înainte de a se naște.
 • ecografia cardiacă – utilizând toate tehnicile moderne: modul B, Doppler color și pulsat face astăzi parte indispensabilă dintr-un consult cardiologic complet.
Ecografie

Morfologie fetală

Tehnicile 3D/4D care utilizează un tip special de transductor aflat în dotarea echipamentelor noastre, permit pe de o parte urmărirea sarcinii de la vârste mici, identificarea precoce a anumitor malformații fetale, oar pe de altă parte relevarea unor detalii marfolmagice în timp real încât practic părinții << își cunosc fătul >> înainte de ase naște.

Voluson E6

În centrul MedicalES Izvor investigațiile ecografice sunt efectuate cu ecografe din gama de varf produse de General Electric. Voluson E6 este cel mai performant ecograf ultraspecializat în examinările 3D și 4D și dispune de cele mai avansate tehnologii hardware și software pentru a obține imagini spectaculoase cu viitorul dvs bebeluș, încă din primul trimestru de sarcină.

De asemenea, ecograful este dotat cu cea mai avansată tehnologie de sonde pentru examinarea sânului și a țesutului moale – ce conferă o rezoluție de precizie în ceea ce privește detaliile anatomice ale sânului, regiunilor musculoscheletale sau părți moi.

Voluson e6 Ecografie

VividT8 Pro

Ecocardiograful VIVIDT8 Pro este ultraspecializat examinărilor cardio-vasculare oferind cele mai clare detalii imagistice ale cordului și sistemului vascular, dispunând de tehnologii de ultimă generație precum Doppler Tisular ce permite evaluare funcției cardiace sistolice globale.

Corometrics 172

Clinica MedicalES Izvor dispunde de Cardiotocograf marca General Electric Corometrics 172, oferind viitoarelor mămici posibilitatea de a efectua teste fetale non-stres. Sistemul Corometrics 172 este un echipament extrem de precis și poate fi folosit și în cazul sarcinilor gemelare.

Testul fetal non-stres (NTS sau cardiocotograma) este un test neinvaziv efectuat pentru evaluarea stării de sănătate a fătului, în special în sarcinile cu rusc ridicat și presupune monitorizarea frecvenței cardiace fetale, milcarile fetale și modificările ritmului cardiac în timpul milcarilor fetale. Scopul monitorizării fetale electronice pentru testarea prenatală este de a diferenția fătul care tolerează bine mediul intrauterin, de fătulc are poate fi pus în pericol și care necesită evaluare.

cardiotocograf

Vinno E10

În clinica Riverside 1 este ecograful Vinno E10 care cuprinde perfect instrumentele și mecanismele unei modalități rapide și eficiente de diagnosticare ultrasonografică. Tehnologia de bază a ecografului Vinno E10, platformă cu modulare RF, inovație a firmei Vinno – VISION IN INNOVATION – stă la baza calității superioare a imaginii, procesarea semnalului fiind de o acuratețe remarcabilă.

Platforma VinnoCloud prin funcțiile Artificial Intelligence de diagnostic automat ajută specialistul să ia decizia rapid și sigur. Vinno E10 este un ecograf la care performanța, configurația flexibilă și designul compact, vin să întâmpine o varietate largă de cerințe clinice și asigură un diagnostic de încredere.

Anual sunt 2,08 milioane cazuri noi de cancer la sân, iar din păcate 627.000 de femei mor din cauza acestei boli fatale. Diagnosticarea târzie a acestor tumori reprezintă unul din factorii care influențează cifrele de mai sus.
Implicarea ingineriilor VINNO în prevenirea acestei boli în randul femeilor și în dezvoltarea continuă a ultrasonografiei a adus la naștere tehnologia VAid.

Tehnologie unică, inovație VINNO, ajută la descoperierea timpurie a unei leziuni la nivelul sânului, identificând un diagnostic corect și important pentru viața și siguranța pacientului, printr-un sistem de inteligență artificială de detecție automată a oricărei leziuni ale sânului.

VINNO utilizează prin platforma FLYINSONO date din sute și mii de examinări pentru a stabili caracteristicile leziunilor mamare scanate și introduse în sistem și permițând o analiză a acestora în vederea stabilirii probabilității ca leziunea să fie malignă sau benignă.
Algoritmul de autoînvățare utilizat (“Inteligentă Artificială”) poate îmbunătății acuratețea rezultatelor analizei imaginii diagnostice prin furnizarea analizei, segmentării și evaluării caracteristicilor leziunii.

Vinno e10

Pregătire pacienți pentru ecografie

Pentru a se obține o bună vizualizare a organelor/vaselor se recomandă: să nu mancați și să nu consumați cafea sau sucuri acidulate cu 6 ore înainte de investigație ; puteți bea puțină apă plată (un pahar) în ziua precedentă investigației luați urmatoarele medicamente : Sab Simplex sau Espumisan: 1 lingură în seara de dinaintea examinării și 1 lingură cu 3 ore înaintea examinării; Debridat, comprimat 100 mg: 1 cpr x 3/zi.

Pentru a se obține o bună vizualizare a organelor/vaselor se recomandă:

 • să nu mâncați și să nu consumați cafea sau sucuri acidulate cu 6 ore înainte de investigație ;
 • cu 1 ora înainte de investigație să fi băut 1l de apă plată într-un interval de 30 minute și să nu urinați, chiar dacă aveți această senzație; astfel, vezica urinară va fi plină în momentul investigației.
 • în ziua precedentă investigației luați urmatoarele medicamente:
 1. Sab Simplex sau Espumisan: 1 lingură în seara de dinaintea examinării și 1 lingură cu 3 ore înaintea examinării;
 2. Debridat, comprimat 100 mg: 1 cpr x 3/zi