Ecografie

Ecografia

Ecografie

Ecografia (ultrasonografia) este o tehnică de explorare imagistică tot mai raspandită, fără de care astăzi diagnosticul multor afecțiuni medicale și chirurgicale este de neconceput. Este o metodă de diagnostic « în timp real », bazată pe transmiterea diferențiată a ultrasunetelor prin diverse tipuri de țesut.

Tehnica ecografică este neinvazivă pentru organismul uman, prin urmare este repetabilă de câte ori este nevoie în monitorizarea unui pacient și a devenit un instrument extrem de util pentru medicul clinician.

Ecografia se poate efectua la nivelul tuturor organelor parenchimatoase, nu necesită o pregatire specială din partea pacientului, făcând posibil un diagnostic de o mare acuratețe într-o largă « paletă » de afecțiuni. Echipamentele moderne ultrasonografice, chiar dacă sunt destul de costisitoare, permit ca explorarea ecografică sa fie una dintre cele mai accesibile, sigure și rapide investigații.

Echipamentele General Electric aflate în dotarea Centrului MedicalES  permit efectuarea de explorări ecografice complexe la nivelul a numeroase segmente anatomice:

  • Ecografia abdominală – explorarea standard de elecție în patologia hepatică, biliară, renală, pancreatică sau a sferei genitale – utilizând transductori convecși sau transductorul special pentru ecografia endocavitară.
  • Utilizând transductorul liniar se pot explora tiroida, glanda mamară, putându-se efectua ecografia de părți moi, precum și ecografia vasculară (a vaselor gâtului și a vaselor periferice) utilizând tehnicile power Doppler și Doppler color.
  • Ecografia cardiacă se poate face utilizând toate tehnicile moderne: modul B, Doppler color și pulsat face astăzi parte indispensabilă dintr-un consult cardiologic complet.
Ecografie

Morfologie fetală

Tehnicile 3D/4D care utilizează un tip special de transductor aflat în dotarea echipamentelor noastre, permit pe de o parte urmărirea sarcinii de la vârste mici, identificarea precoce a anumitor malformații fetale, iar pe de altă parte relevarea unor detalii morfologice în timp real încât practic părinții « iși cunosc fătul » înainte de a se naște.

Voluson E6

In centrul MedicalES Izvor investigațiile ecografice sunt efectuate cu ecografe din gama de vârf produse de General Electric. Voluson E6 este cel mai performant ecograf, ultraspecializat în examinările 3D/4D și dispune de cele mai avansate tehnologii hardware și software pentru a obține imagini spectaculoase cu viitorul dvs. bebeluș, încă din primul trimestru de sarcină.

De asemenea, ecograful este dotat cu cea mai avansată tehnologie de sonde pentru examinarea sânului și a tesutului moale – ce conferă o rezoluție de precizie în ceea ce privește detaliile anatomice ale sânului, regiunilor muscoloscheletare sau părți moi.

Voluson e6 Ecografie

VividT8 Pro

Ecocardiograful VividT8 Pro este ultraspecializat examinarilor cardio-vasculare oferind cele mai clare detalii imagistice ale cordului și sistemului vascular, dispunând de tehnologii de ultimă generație precum DopplerTisular ce permite evaluarea funcției cardiace sistolice globale.

Corometrics 172

Clinica MedicalES Izvor dispune de cardiotocograf marca General Electric Corometrics 172 fabricat în anul 2017, oferind viitoarelor mămici posibilitatea de a efectua teste fetale non-stres. Sistemul Corometrics 172 este un echipament extrem de precis și poate fi utilizat și în cazul sarcinilor gemelare.

Testul fetal non-stres (NST sau cardiotocograma) este un test neinvaziv efectuat pentru evaluarea  stării de sănătate a fătului, în special în sarnicile cu risc ridicat și presupune monitorizarea frecvenței cardiace fetală, mișcărilor fetale și modificările ritmului cardiac în timpul mișcărilor fetale. Scopul monitorizării fetale electronice pentru testarea prenatală este de a diferenția fătul care tolerează bine mediul intrauterin, de fătul care poate fi pus în pericol și care necesită evaluare ulterioară sau naștere.
cardiotocograf
Vinno e10

Vinno E10

 În clinica Riverside 1 este ecograful Vinno E10 care cuprinde perfect instrumentele și mecanismele unei modalități rapide și eficiente de diagnosticare ultrasonografică. Tehnologia de bază a ecografului Vinno E10, platformă cu modulare RF,  inovație a firmei Vinno – VISION IN INNOVATION – stă la baza calității superioare a imaginii, procesarea semnalului fiind de o acuratețe remarcabilă.

Platforma VinnoCloud prin funcțiile Artificial Intelligence de diagnostic automat ajută specialistul să ia decizia rapid și sigur. Vinno E10 este un ecograf la care performanța, configurația flexibilă și designul compact, vin să întâmpine o varietate largă de cerințe clinice și asigură un diagnostic de încredere.

Anual sunt 2,08 milioane cazuri noi de cancer la sân, iar din păcate 627.000 de femei mor din cauza acestei boli fatale. Diagnosticarea târzie a acestor tumori reprezintă unul din factorii care influențează cifrele de mai sus.
Implicarea ingineriilor VINNO în prevenirea acestei boli în randul femeilor și în dezvoltarea continuă a ultrasonografiei a adus la naștere tehnologia VAid.
 
Tehnologie unică, inovație VINNO, ajută la descoperierea timpurie a unei leziuni la nivelul sânului, identificând un diagnostic corect și important pentru viața și siguranța pacientului, printr-un sistem de inteligență artificială de detecție automată a oricărei leziuni ale sânului.
 
VINNO utilizează prin platforma FLYINSONO date din sute și mii de examinări pentru a stabili caracteristicile leziunilor mamare scanate și introduse în sistem și permițând o analiză a acestora în vederea stabilirii probabilității ca leziunea să fie malignă sau benignă.
Algoritmul de autoînvățare utilizat (“Inteligentă Artificială”) poate îmbunătății acuratețea rezultatelor analizei imaginii diagnostice prin furnizarea analizei, segmentării și evaluării caracteristicilor leziunii.

Pregătire pacienți pentru ecografie

Pentru a se obține o bună vizualizare a organelor/vaselor se recomandă: 

  • să nu mancați și să nu consumați cafea sau sucuri acidulate cu 6 ore înainte de investigație ;
  • puteți bea puțină apă plată (un pahar)
  • în ziua precedentă investigației luați urmatoarele medicamente :
    • Sab Simplex sau Espumisan: 1 lingură în seara de dinaintea examinării și 1 lingură cu 3 ore înaintea examinării;
    • Debridat, comprimat 100 mg: 1 cpr x 3/zi.

Pentru a se obține o bună vizualizare a organelor/vaselor se recomandă:

  • să nu mâncați și să nu consumați cafea sau sucuri acidulate cu 6 ore înainte de investigație ;
  • cu 1 ora înainte de investigație să fi băut 1l de apă plată într-un interval de 30 minute și să nu urinați, chiar dacă aveți această senzație; astfel, vezica urinară va fi plină în momentul investigației.
  • în ziua precedentă investigației luați urmatoarele medicamente:
    • Sab Simplex sau Espumisan: 1 lingură în seara de dinaintea examinării și 1 lingură cu 3 ore înaintea examinării;
    • Debridat, comprimat 100 mg: 1 cpr x 3/zi.