Skip to content

Tomografie Computerizata

Centrele Medicales pun la dispozitia pacientilor 2 aparate Computer Tomograf de ultima generatie.

O tomografie computerizata (CT) reprezinta o metoda de diagnostic imagistic ce foloseste razele X pentru a realiza imagini detaliate ale structurilor corpului.

Tomografia computerizata permite obtinerea unor imagini de mare acuratete intr-un timp foarte scurt, astfel incat se poate obtine  rapid un diagnostic corect.

Prin tomografie computerizata (CT) se poate examina oricare segment al corpului, cum ar fi capul, regiunea cervicala, toracele, abdomenul, pelvisul sau membrele. Pot fi investigate in amanunt diferite organe ale corpului, cum ar fi ficatul, pancreasul, intestinele, rinichii, vezica urinara, glandele suprarenale, plamanii si inima. De asemenea, pot fi studiate vasele de sange, oasele si maduva spinarii.

Echipamentul General Electric CT Optima 660 de 128 Slice-uri, de ultima generatie, este solutia perfecta pentru extinderea capacitatilor clinice de explorare, de la simplu la complex, datorita vitezei deosebite de scanare si a optiunilor cu care este dotat aparatul.

Echipamentul este dotat cu o tehnologie moderna pentru reducerea dozei de radiatie administrate pacientului. Optiuni ca Smart Dose, 3D mA modulation, Organ dose modulation ajuta la scaderea dozei administrate pacientului.

Destinat performantei si ingrijirii pacientului, sistemul CT Philips MX16  detine cel mai mic index de doza CT, mentinand calitatea imaginii la cele mai inalte standarde printr-o rezolutie spatiala crescuta si achizitie unica a imaginilor pe matrice de 1024 x 1024 pixeli.

Masa de examinare este robusta si fiabila, facilitand o pozitionare confortabila si precisa a oricarui tip de pacient, fiind de ajutor in cazul pacientilor supraponderali.