Skip to content

RMN

Centrele Medicales pun la dispozitia pacientilor 5 aparate RMN de ultima generatie.

Sistemul de rezonanta magnetica SIGNA Voyager (clinica Izvor), produs de compania General Electric in anul 2018, revolutioneaza imagistica medicala.
Echipat cu tehnologia TDI (Total Digital Imaging), Signa Voyager ofera o calitate exceptionala a imaginilor achizitionate, fiind net superior sistemelor clasice de rezonanta magnetica. Acest sistem creste productivitatea departamentului de imagistica medicala, iar prin apertura sa de 70 cm si antenele ce folosesc cele mai noi tehnologii, asigura un confort sporit pacientilor.
Noua platforma SIGNA Works redefineste productivitatea pentru toate tehnicile de achizitie disponibile pe sistemul de rezonanta magnetica. Aplicatiile standard disponibile pe sistemul Signa Voyager reprezinta un set extins de capabilitati de inalta calitate si inalta eficienta ce permit obtinerea rezultatelor dorite pentru intreaga arie de examinari (neurologie, corp, cardio-vascular, ortopedie, senologie, oncologie, pediatrie).

Sistemul de rezonanta magnetica SIGNA Explorer 1.5T (clinica Burghele2), produs de General Electric, stabileste noi standarde in imagistica medicala.
Omogenitatea magnetului si tehnologiile avansate de care dispune sistemul ofera siguranta unui examen rapid, cu o informatie clinica de cea mai buna calitate si asigura confortul total al pacientului.
Sistemul GE Signa Explorer, prin optiunea READY Brain, ofera imagini de cea mai inalta calitate in studiile neurologice.
In ce priveste coloana vertebrala posibilitatea de scanare a unei zone extinse si tehnicile de corectie a miscarii permit achizitia unor imagini clare, rezistente la artefactele cauzate de miscarea pacientului si de fluxul de lichid cerebrospinal. Echipamentul este dotat cu software-ul IDEAL, creat special pentru scanarea regiunilor dificile, cum sunt gatul si coloana, unde tehnicile clasice de scanare esueaza din cauza campurilor magnetice neomogene.

Sistemul de rezonanta magnetica Philips Multiva 1.5T (clinica Pantelimon) are o omogenitate inalta si cel mai mare camp vizual (FOV de 53 cm) dintre toate sistemele. De asemenea, prezinta un sistem puternic de gradienti si o acoperire anatomica larga (215 cm)- cel mai amplu domeniu de scanare.

Multiva beneficiaza de tehnologia Philips, recunoscuta pentru viteza ei, fiabilitate si competentele clinice ce ofera pacientilor o examinare eficienta si medicilor un diagnostic de incredere. Tehnologiile de imbunatatire a fluxului de lucru permit o reducere considerabila a timpului de examinare cu pana la 40%, asigurand astfel un confort sporit al pacientului.

O scanare RMN este o tehnica nedureroasa care are avantajul de a evita folosirea razelor X, expunerea la radiatii. Nu exista efecte secundare cunoscute ale unei scanari RMN. Beneficiile unei scanari RMN se refera la exactitatea in detectarea anomalii structurale, de compozitie si de functionare ale corpului si la faptul ca poate fi repetata de oricate ori este nevoie fara contraindicatii.

Imagistica prin Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) permite vizualizarea celor mai mici detalii in organismul uman, fara utilizarea razelor X.

Avantaje RMN :
– nu prezinta pericol pentru organismul uman;
– detecteaza leziuni foarte mici – 1mm, permitand un diagnostic de mare precizie;

Echipamentele folosite in centrele noastre sunt echipamente de top in clasa aparatelor de rezonanta magnetica nucleara – fiind echipate cu cele mai noi soft-uri de investigatie , care permit examinarea de inalta fidelitate a tuturor regiunilor anatomice ale corpului intr-un timp extrem de scurt.