Skip to content

RMN

Centrele Medicales pun la dispozitia pacientilor 6 aparate RMN de ultima generatie.

Sistemul de rezonanta magnetica SIGNA Pioneer AIR Edition (Clinica Riverside 2), produs de compania General Electric in anul 2021, imbina puterea unui magnet cu intensitatea campului de 3 Tesla cu cele mai noi tehnologii din domeniul rezonantei magnetice, oferind siguranta unui diagnostic cu o acuratete de cel mai inalt nivel.

SIGNA Pioneer AIR Edition este primul sistem de rezonanta magnetica din Romania ce dispune de tehnologia de reconstructie a imaginilor utilizand inteligenta artificiala – AIR Recon DL. Aceasta garanteaza obtinerea de imagini mult mai clare si intr-un timp mai scurt, prin comparatie cu tehnologiile clasice de reconstructie a imaginilor.

De asemenea, sistemul este echipat cu cea mai usoara si flexibila antena din lume – AIR Coil – aceasta avand un design ce ii permite sa se adapteze corpului uman ca o patura comoda, imbunatatind considerabil confortul pacientului in timpul examinarii si, totodata, obtinand un semnal mult mai bun, respectiv imagini de inalta calitate si timpi redusi de examinare.

Sistemul de rezonanta magnetica SIGNA Voyager (clinica Izvor), produs de compania General Electric in anul 2018, revolutioneaza imagistica medicala. Echipat cu tehnologia TDI (Total Digital Imaging), Signa Voyager ofera o calitate exceptionala a imaginilor achizitionate, fiind net superior sistemelor clasice de rezonanta magnetica. Acest sistem creste productivitatea departamentului de imagistica medicala, iar prin apertura sa de 70 cm si antenele ce folosesc cele mai noi tehnologii, asigura un confort sporit pacientilor. Noua platforma SIGNA Works redefineste productivitatea pentru toate tehnicile de achizitie disponibile pe sistemul de rezonanta magnetica. Aplicatiile standard disponibile pe sistemul Signa Voyager reprezinta un set extins de capabilitati de inalta calitate si inalta eficienta ce permit obtinerea rezultatelor dorite pentru intreaga arie de examinari (neurologie, corp, cardio-vascular, ortopedie, senologie, oncologie, pediatrie).

Sistemul de rezonanta magnetica SIGNA Explorer 1.5T (clinicile Riverside 1 si Burghele 2), produs de General Electric, stabileste noi standarde in imagistica medicala. Omogenitatea magnetului si tehnologiile avansate de care dispune sistemul ofera siguranta unui examen rapid, cu o informatie clinica de cea mai buna calitate si asigura confortul total al pacientului. Sistemul GE Signa Explorer, prin optiunea READY Brain, ofera imagini de cea mai inalta calitate in studiile neurologice. In ce priveste coloana vertebrala posibilitatea de scanare a unei zone extinse si tehnicile de corectie a miscarii permit achizitia unor imagini clare, rezistente la artefactele cauzate de miscarea pacientului si de fluxul de lichid cerebrospinal. Echipamentul este dotat cu software-ul IDEAL, creat special pentru scanarea regiunilor dificile, cum sunt gatul si coloana, unde tehnicile clasice de scanare esueaza din cauza campurilor magnetice neomogene.

Construit cu ADN-ul SIGNA, pionierul sistemelor de rezonanta magnetica, SIGNA Creator (clinicile Riverside 1 si Riverside 2) ofera o calitate exceptionala a imaginilor si asigura obtinerea de informatii clinice detaliate, folosind software-uri avansate precum cel pentru corectarea artefactelor de miscare.

O scanare RMN este o tehnica nedureroasa care are avantajul de a evita folosirea razelor X, expunerea la radiatii. Nu exista efecte secundare cunoscute ale unei scanari RMN. Beneficiile unei scanari RMN se refera la exactitatea in detectarea anomalii structurale, de compozitie si de functionare ale corpului si la faptul ca poate fi repetata de oricate ori este nevoie fara contraindicatii.

Imagistica prin Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) permite vizualizarea celor mai mici detalii in organismul uman, fara utilizarea razelor X. Avantaje RMN : – nu prezinta pericol pentru organismul uman; – detecteaza leziuni foarte mici – 1mm, permitand un diagnostic de mare precizie; Echipamentele folosite in centrele noastre sunt echipamente de top in clasa aparatelor de rezonanta magnetica nucleara – fiind echipate cu cele mai noi soft-uri de investigatie , care permit examinarea de inalta fidelitate a tuturor regiunilor anatomice ale corpului intr-un timp extrem de scurt.