Skip to content

Endometrioza

Examinarea IRM in endometrioza este dedicata in special evaluarii preoperatorii a endometriozei profunde si vine in completarea examenului clinic si ecografic.

O examinare calitativa trebuie sa ofere chirurgului o harta cat mai detaliata a leziunilor. Acest proces incepe cu o buna comunicare intre medicul ginecolog si imagist si continua cu o discutie cat mai amanuntita intre medicul imagist si pacienta.

Cunoasterea simptomatologiei pacientei este de un real folos in orientarea protocolului de examinare.

Instilarea de gel intravaginal si intrarectal destinde cavitatile, determinand astfel o mai buna vizualizare a peretilor si a eventualilor noduli de endometrioza, cu posibilitatea evaluarii profunzimii zonei de infiltrare. Prin contrastul oferit de gel se obtine si o mai buna delimitare a recesurilor peritoneale (recesul recto-vaginal si vezico-vaginal). In plus, prezenta gelului reduce artefactele de peristaltica.

Examinarea IRM cu protocol dedicat diagnosticului endometriozei nu se limiteaza la instilarea de gel in cavitatile vaginala si rectala. Este o examinare ce trebuie adaptata fiecarei paciente in parte, in functie de localizarea leziunilor suspectata in urma examenului clinic si anamnezei.

In clinica noastra, investigatia se efectueaza intotdeauna in prezenta medicului examinator cu pregatire speciala, fiind modificata in timp real pentru a obtine o vizualizare cat mai buna a leziunilor de endometrioza. Avand o preocupare deosebita pentru confortul pacientelor noastre, am reusit sa concepem un protocol ce ne ofera o calitate superioara a imaginilor intr-un timp de examinare foarte redus.

La finalul examinarii, pacientele noastre beneficiaza de o consultatie cu medicul radiolog cu pregatire speciala, in timpul careia sunt oferite explicatii detaliate pe baza imaginilor obtinute.

Suntem constienti de complexitatea acestei patologii si de parcursul de multe ori lung al pacientelor catre diagnostic si tratament, atat al celor ce ni se adreseaza din Romania cat si din alte tari ale lumii. De aceea, in clinica MedicalES, cu suportul intregii echipe, incercam sa oferim pacientei o experienta placuta, care imbina profesionalism, confort si amabilitate.


Intrebari si raspunsuri

Ne puteti transmite intrebari legate de examinarea IRM pentru endometrioza completand formarul de mai jos, iar Dr. Livia Stanciulescu, medic primar specializat in acest domeniu, va va raspunde.


    *Campurile Nume si Email nu vor fi facute publice.