Skip to content

Clinica Pantelimon

 • Adresa :   Sos. Pantelimon nr. 301,  Sector 2,  Bucuresti (vis-a-vis de Spitalul “Sf. Pantelimon”)
 • STB:  104, 614, 655 – statia “Spitalul Pantelimon”
 • Tel:  031.405.75.79 / 031.405.75.80
 • Fax:  031.805.21.86
 • Mobil:  0755.060.991
 • E-Mail: pantelimon@medicales.ro
 • Servicii:
  • RMN
  • Neurologie

Clinica Pantelimon este situata pe Sos. Pantelimon nr. 301, Sector 2,  Bucuresti (vis-a-vis de Spitalul “Sf. Pantelimon”), unde va oferim posibilitatea de a efectua investigatii de Rezonanta Magnetica Nucleara. In acesta locatie punem la dispozitia pacientilor nostri echipamentul Phillips Multiva 1,5T.

Rezonanta Magnetica  Nucleara este o tehnologie de imagistica medicala de inalta performanta ce permite vizualizarea in interiorul corpului uman fara implicatiile efectelor negative ale imagisticii cu radiatii ionizante.

O examinare de rezonanta magnetica poate fi insa o cauza de anxietate pentru unii pacienti, asa ca mediul ambiant este foarte important. In acest sens, Philips si-a echipat sistemul Multiva 1,5T cu o deschidere evazata a tunelului de scanare, punand accentul pe crearea unei atmosfere relaxante. Sistemul de rezonanta magnetica de 1,5 T Multiva are o omogenitate inalta si cel mai mare camp vizual (FOV de 53 cm) dintre toate sistemele. De asemenea, prezinta un sistem puternic de gradienti si o acoperire anatomica larga (215 cm)- cel mai amplu domeniu de scanare.

Pentru Philips calitatea imaginii, fluxul de lucru si confortul pacientilor au fost factorii determinanti in alegerea celor mai performante tehnologii. Arhitectura sistemului permite generarea de pulsuri de radiofrecventa scurte si complexe, chiar si in cazul examinarii pacientilor supraponderali cu anatomie supradimensionata- mentinand rezolutia si integritatea semnalului impecabila.

Multiva beneficiaza de tehnologia Philips, recunoscuta pentru viteza ei, fiabilitate si competentele clinice ce ofera pacientilor o examinare eficienta si medicilor un diagnostic de incredere. Tehnologiile de imbunatatire a fluxului de lucru permit o reducere considerabila a timpului de examinare cu pana la 40%, asigurand astfel un confort sporit al pacientului:

 • Examinari ale intregii coloane vertebrale fara repozitionarea pacientului sau utilizarea de antene aditionale
 • Imagistica abdominala & pelvina in combinatie cu elementele posterioare ale antenei HST (HeadSpineTorso): nu necesita pozitionarea pacientului deoarece Antena Torso are 50 cm acoperire
 • Toata imagistica de ortopedie poate fi realizata cu antena posterioara HST ramasa pe masa de examinare

Philips este primul producator de sisteme RM care introdus tehnica de imagistica paralela. Tehnologia SENSE este compatibila cu toate antenele si aplicatiile clinice, asigurand examinari rapide si de calitate, traduse in imbunatatiri adaptate nevoilor clinice. Multiva 1,5 T cu 8 canale imagistica paralela SENSE permite accelerarea procedurilor de examinare de pana la 8 ori, astfel majoritatea protocoalelor de examinare de rutina pot fi realizate in maxim 10 minute.

 • Cresterea Rezolutiei Spatiale
 • Cresterea Rezolutiei Temporale
 • Cresterea acoperirii anatomice
 • Imbunatatirea Contrastului
 • Reducerea artefactelor inclusiv a celor de miscare ale pacientului
 • Reducerea timpilor de scanare
 • Reducerea zgomotului acustic

Philips a acceptat provocarea de a continua revolutia inceputa in imagistica RM prin dezvoltarea unui  sistem de imagistica prin rezonanta magnetica de 1,5 T cu o inalta performanta clinica adaptata fiecarui pacient: Multiva 1,5 T. Software-ul de scanare, planificare, vizualizare, prelucrare si administrare a datelor de pacient combina multiple elemente de conectivitate si sprijina o performanta remarcabila a imagisticii clinice si a fluxului de lucru. Multiva 1,5 T combina cele mai noi si avansate tehnologii in imagistica in camp magnetic pentru obtinerea unui diagnostic clinic competent, de incredere, rapid si fiabil.  Configuratia sistemului contine o serie de antene destinate obtinerii unor imagini de inalta calitate, asigurand in acelasi timp flexibilitate in utilizarea acestora prin posibilitatea conectarii de antene multiple.

 • Antena pentru studii cerebrale are o deschidere suficient de ampla pentru a permite pozitionarea pacientului cu sistemul de casti ce asigura reducerea zgomotului din timpul examinarii.
 • Antena pentru studii cerebrale se poate inclina pentru a spori confortul pacientului
 • Antenele flexibile (se muleaza pe regiunea anatomica examinata) cu numar mare de elemente au greutate mica, sunt usor de pozitionat, asigurand o calitate excelenta a imaginii si confortul pacientului

Multiva 1,5 T inglobeaza tehnologii noi Philips si idei ambitioase, combinand excelent atat examinari de rutina cat si aplicatii clinice avansate Sistemul permite realizarea de studii de rutina si complexe de neurologie (spectroscopie, tractografie), de ortopedie, oncologie, anigografie prin rezonanta magnetica, precum si examinari de san.

iPatient este o platforma software avansata disponibila pe sistemul Multiva 1,5 T ce ofera control asupra unui mod de imagistica ce pune pe primul loc caracteristicile unice ale fiecarui pacient. iPatient se adapteaza anatomiei si fiziologiei pacientului, controland totul de la planificarea antenelor utilizate pana la prelucrarea imaginilor, oferind o experienta confortabila si o examinare eficienta.   Calitatea imaginilor, solutia completa de aplicatii clinice si bobine, impreuna cu un sistem de gradient puternici, fac din sistemul de rezonanta magnetica 1,5 T Multiva,un echipament performant cu cea mai inalta eficienta in diagnostic clinic.