“Monitor 6” pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli neurologice

Bolile neurologice, prin natura lor complexă, pot afecta profund calitatea vieții pacienților. Printre aceste afecțiuni se numără boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multiplă și epilepsia, fiecare având impact asupra independenței și capacității de a funcționa zilnic. 

În România, legislația prevede măsuri speciale pentru asigurarea unui acces prioritar la serviciile medicale necesare pentru pacienții diagnosticați cu acest tip de afecțiuni. 

Biletul de trimitere cu mențiunea “Monitor 6” se întocmește dacă investigațiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli neurologice. Astfel, pacienții cu astfel de afecțiuni beneficiază de decontare integrală pentru investigațiile necesare, chiar și după epuizarea plafonului de servicii.

 

În cadrul clinicilor MedicalES, pacienții cu un bilet de trimitere “Monitor 6” beneficiază de prioritate, așadar beneficiază de evaluare rapidă, în maxim 5 zile. 

 

De către cine este emis biletul de trimitere cu “Monitor 6”?

Biletul de trimitere marcat cu „Monitor 6” este eliberat de către medicul curant al pacientului, având scopul de a permite acestuia accesul la servicii medicale specializate pentru monitorizarea continuă a stării de sănătate. Acest document poate conține indicații pentru efectuarea unor investigații paraclinice suplimentare, teste de laborator, proceduri de imagistică medicală sau chiar recomandări pentru consultații la alți specialiști. Prin intermediul acestui bilet, se urmărește o evaluare regulată și detaliată a progresului bolii și a eficienței tratamentului aplicat pacientului.

 

Cum decurge procesul de obținere a biletului de trimitere de tip Monitor 6?

Pașii necesari obținerii biletului de trimitere pentru monitorizarea afecțiunilor neurologice:

1.Consultul la medicul specialist.

2.Medicul specialist eliberează biletul de trimitere, specificând codul de “Monitor 6”, adăugând parafa și semnătura.

3.Pacientul ne contactează, iar personalul clinicii noastre îl va programa în maxim 5 zile. 

 

Pacienții trebuie să verifice biletul de trimitere pentru a se asigura de includerea codului „Monitor 6”. În cazul în care codul lipsește, este important să comunicați acest aspect medicului, solicitând includerea necesară pentru a asigura continuitatea și eficiența tratamentului.

 

La clinicile MedicalES, pacienții beneficiază de un timp de așteptare extrem de scurt pentru scanări datorită dotărilor de ultimă generație. Clinicile sunt echipate cu șase aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și trei aparate de Tomografie Computerizată (CT). 

 

Această infrastructură avansată permite efectuarea rapidă și eficientă a investigațiilor imagistice, reducând considerabil timpul necesar pentru obținerea rezultatelor și facilitând astfel un diagnostic prompt și precis.