“Monitor 4” pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cardiovasculare

Afecțiunile cardiovasculare reprezintă una dintre principalele cauze de deces la nivel global. Acestea cuprind o gamă largă de tulburări care afectează inima și vasele de sânge, inclusiv bolile coronariene, hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă, aritmiile și bolile vasculare periferice.Programul național pentru monitorizarea pacienților cu boli cardiovasculare oferă acestora dreptul la investigațiile necesare monitorizării. Medicul specialist care face recomandări pentru investigațiile necesare este obligat să emită un bilet de trimitere distinct, cu mențiunea “Monitor 4”. 

Această mențiune indică faptul că investigațiile sau tratamentul sunt necesare și prioritare pentru monitorizarea evoluției unei afecțiuni cronice. 

Importanța unui diagnostic precoce nu poate fi subliniată suficient, deoarece permite intervenția rapidă și eficientă, reducând riscul de evenimente cardiovasculare grave, cum ar fi infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. De aceea, statul român acordă prioritate în monitorizarea acestor afecțiuni, recunoscând pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătatea publică. Acest drept de prioritate în monitorizare este important pentru gestionarea adecvată a bolilor cardiovasculare și pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților.

 

În cadrul clinicilor MedicalES, pacienții care suferă de boli cardiovasculare beneficiază de prioritate în baza biletului de trimitere de tip monitor, așadar pacienții beneficiază de evaluare rapidă, în maxim 5 zile.

 

Cine emite biletul de trimitere cu “Monitor 4”?

Emiterea biletului de trimitere cu mențiunea „Monitor 4” este realizată de către medicul specialist care are în grijă pacientul, având ca obiectiv solicitarea serviciilor specializate de monitorizare. Acest document poate include recomandări pentru investigații paraclinice suplimentare, analize de laborator, imagistică medicală sau consultații la alți specialiști, facilitând astfel evaluarea periodică și atentă a evoluției bolii și a răspunsului pacientului la tratament.

 

Cum decurge procesul de obținere a biletului de trimitere de tip Monitor 4?

Pașii necesari obținerii biletului de trimitere pentru monitorizarea afecțiunilor cardiologice:

1.Consultul la medicul specialist.

2.Medicul specialist eliberează biletul de trimitere, specificând codul de “Monitor 4”, adăugând parafa și semnătura.

3.Pacientul ne contactează, iar personalul clinicii noastre îl va programa în maxim 5 zile. 

 

La clinicile MedicalES, pacienții beneficiază de un timp de așteptare extrem de scurt pentru scanări datorită dotărilor de ultimă generație. Clinicile sunt echipate cu șase aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și trei aparate de Tomografie Computerizată (CT). 

Această infrastructură avansată permite efectuarea rapidă și eficientă a investigațiilor imagistice, reducând considerabil timpul necesar pentru obținerea rezultatelor și facilitând astfel un diagnostic prompt și precis.