Cât durează RMN-ul cu substanță de contrast?

RMN-ul cu substanță de contrast reprezintă o tehnică imagistică ce permite medicilor să obțină imagini detaliate ale structurilor interne ale corpului. Procedura se diferențiază de un RMN-ul nativ prin faptul că folosește un agent contrastant pentru a evidenția anumite zone. 

Deși substanța de contrast poate îmbunătăți claritatea acestor imagini, administrarea acesteia se face doar atunci când medicul radiolog consideră că beneficiile depășesc riscurile potențiale pentru organismul pacientului.

Ce este RMN-ul cu substanță de contrast?

Rezonanța magnetică (RMN) cu substanță de contrast este folosită pentru a obține imagini clare ale structurilor din corp. Substanța de contrast este administrată pacientului, de obicei intravenos, pentru a evidenția anumite structuri sau anomalii în organism. Aceasta îmbunătățește calitatea imaginilor și permite o diagnosticare mai precisă, în special în cazul tumorilor, inflamațiilor sau leziunilor vasculare.

Cât durează un RMN cu substanță de contrast?

Durata unui RMN cu substanță de contrast variază în funcție de regiunea corpului examinată și de complexitatea investigației. În general, procedura poate dura între 30 de minute și o oră. Cu toate acestea, factori precum pregătirea pacientului, administrarea substanței de contrast sau necesitatea unor imagini suplimentare pot influența timpul total petrecut de pacient în clinică.

Pregătirea pentru RMN cu substanță de contrast

Dacă medicul radiolog consideră necesară administrarea substanței de contrast, pregătirea corectă este foarte importantă pentru a beneficia de confort și de cele mai bune rezultate. 

Înainte cu câteva ore de procedură, este posibil să vi se solicite să nu mâncați sau să beți anumite lichide. De asemenea, acordați o importanță majoră discuției cu medicul radiolog despre orice alergii, medicamente luate sau, în cazul femeilor, dacă există posibilitatea unei sarcini. Asigurați-vă că nu aveți obiecte metalice pe haine (precum capse sau fermoare), bijuterii sau accesorii, deoarece acestea pot interfera cu echipamentul de RMN.

Posibile efecte secundare sau riscuri

Deși RMN-ul cu substanță de contrast este considerat o procedură sigură, există unele riscuri asociate. 

Efectele secundare ale substanței de contrast pot include reacții alergice. 

RMN-ul cu substanță de contrast la MedicalES

Furnizăm cele mai înalte standarde de îngrijire medicală și utilizăm tehnologii avansate și echipamente de ultimă generație, ce oferă imagini de înaltă rezoluție și un confort superior pentru pacienți.

Ce tip de aparat RMN folosim?

La Medicales folosim tehnologia de vârf pentru RMN, cu aparate care produc imagini de o rezoluție excepțională, facilitând astfel diagnostice precise.

  • Aparatul  SIGNA Pioneer AIR Edition reprezintă un punct de reper în domeniu, fiind primul din România care integrează tehnologia de inteligență artificială – AIR Recon DL. Aceasta permite obținerea de imagini cu o claritate remarcabilă, într-un timp considerabil redus, comparativ cu metodele convenționale de reconstrucție a imaginilor.
  • Sistemul SIGNA Voyager promite o experiență confortabilă pacienților, datorită deschiderii sale largi de 70 cm și a antenelor sale sofisticate. În plus, acest sistem îmbunătățește productivitatea și eficiența în toate tehnicile de achiziție, oferind o varietate de aplicații pentru diverse domenii de examinare: neurologie, cardio-vascular, ortopedie, corp, senologie, oncologie, pediatrie.
  • SIGNA Explorer 1.5T stabilește un nou standard în imagistica medicală. Acesta permite realizarea unui examen rapid, furnizând date de calitate superioară, în timp ce îmbunătățește confortul pacientului. 
  • SIGNA Creator produce imagini de înaltă calitate și este capabil să furnizeze informații clinice detaliate, datorită software-urilor sale inovatoare, cum ar fi cel care corectează posibilele artefacte cauzate de mișcare.

Care este prețul unei investigații RMN?

Costul unei proceduri de RMN depinde de natura investigației și de regiunea corpului care urmează să fie examinată. Aici găsiți mai multe informații detaliate despre tarifele noastre. Dacă doriți să efectuați un  RMN cu bilet de trimitere în București, puteți face acest lucru efectuând o programare aici