Am deschis o nouă clinică – Riverside 3

Cât durează pana primești rezultatul unui CT?

Tomografiile Computerizate (CT) oferă o perspectivă detaliată a corpului nostru, fiind o metodă pentru diagnosticarea unei multitudini de afecțiuni și pentru monitorizarea eficienței tratamentelor. 

Dar odată ce investigația este finalizată, cât timp trebuie să aștepți pentru rezultate? Abordăm în articolul de astăzi acest subiect.

 Ce este un CT (Tomografie Computerizată)?

Tomografia Computerizată (CT) este o procedură de imagistică medicală care produce imagini detaliate ale organelor, oaselor și altor structuri din corp. Aparatul operează printr-un sistem de rotire a tubului de raze X și a detectorului în jurul pacientului, obținând astfel o serie de proiecții radiologice din multiple unghiuri. Imaginile obținute sunt utilizate pentru a diagnostica leziuni, tumori, infecții și multe alte afecțiuni.

Procesul de realizare al unei tomografii computerizate (CT)

Pentru a favoriza claritatea imaginilor, pacienții sunt adesea rugați să evite mâncarea și lichidele cu câteva ore înainte de investigație. De asemenea, este indicat să purtați haine fără elemente metalice, cum ar fi fermoare sau capse, pentru a evita interferențele.

Înainte de scanare, pacientul este culcat pe o masă specială care se deplasează în interiorul aparatului CT. 

Uneori, pentru evidențierea anumitor structuri, se injectează substanță de contrast intravenos, însă numai în cazul în care acest lucru este necesar și numai la recomandarea medicului radiolog. 

Aparatul CT, în timp ce se rotește în jurul pacientului, captează imagini din diferite unghiuri. 

Deși vizita la clinică poate dura mai mult, scanarea în sine durează de obicei între 10 și 30 de minute. După scanare, un medic radiolog interpretează imaginile și furnizează rezultatele.

Interpretarea rezultatelor CT

Odată finalizată investigația, imaginile sunt interpretate de un medic radiolog.

Acesta examinează imaginile pentru a observa orice anomalii sau semne de afecțiuni. Diverși factori, precum calitatea imaginilor sau complexitatea cazului pot influența durata de interpretare.

Cât durează până se primește rezultatul?

În general, pacienții pot aștepta între 5 și 10 zile eliberarea rezultatului. Cu toate acestea, în cazuri urgente sau în situații în care imaginile sunt clare și fără ambiguități, rezultatele pot fi disponibile mai repede. 

Tomografia computerizata (CT) la Medicales

Diagnosticul cu tomografie computerizată la Medicales facilitează obținerea de imagini detaliate și precise, care ajută la diagnosticarea și tratamentul adecvat al pacienților. Echipa de specialiști utilizează această tehnologie avansată pentru a oferi servicii de diagnostic de încredere și de înaltă calitate în beneficiul pacienților.

Ce tip de computer tomograf folosim?

Centrele Medicales oferă acces pacienților la două aparate de tomografie computerizată de ultimă generație:

  • Aparatul CT Optima 660 de la General Electric, cu 128 de felii (slices), reprezintă o soluție avansată și este echipat cu tehnologie de ultimă generație, acest aparat oferind o viteză remarcabilă de scanare și dispune de multiple opțiuni, care îl fac potrivit pentru o gamă variată de investigații, de la cele simple la cele complexe.
  • Sistemul CT Philips MX16 este proiectat pentru a asigura performanță și îngrijire optimă a pacienților. Acest sistem de tomografie computerizată are cel mai mic index de doză CT, garantând menținerea calității imaginilor la cele mai înalte standarde. 

Care este prețul unui computer tomograf?

Lista de prețuri poate fi găsită aici. Pentru a solicita o programare sau pentru a afla informații despre disponibilitatea programărilor pentru CT cu bilet de trimitere în București ne puteți scrie aici.